У Лащовій 13-річна Карина Якубенко врятувала від утоплення свою 5-річну сестру Ангеліну

20:33, 21.05.2019
У Лащовій 13-річна Карина Якубенко врятувала від утоплення свою 5-річну сестру Ангеліну

Карина, яка врятувала життя своїй 5-річній сестрі (фото надане прес-службою Черкаського обласного управління ДСНС)

На Черкащині у селі Лащова Тальнівського району 13-річна Карина Якубенко витягла із річки Гірський Тікич свою 5-річну сестру Ангеліну, яка тонула і цим врятувала їй життя.
 
Як повідомляє речник Черкаського обласного управління ДСНС Костянтин Проценко, надзвичайна подія сталася ще 12 травня, але рятувальники про неї дізналися лише 20 травня. Адже сестри не наважувалися розповісти батькам про те, що з ними сталося на річці.
 
Лише після того, як інформація про щасливий порятунок поширилася селом, дівчата вимушені були зізнатися.
 
"Того дня дві подруги Карина та Ірина пішли відпочити та порибалити до річки. За дорослими до води вирушили і їхні менші сестри, наймолодшій Ангеліні було лише 5 років. Незважаючи на заборону батьків гратися коло річки, вона потай пішла за старшою сестрою до води", - розповідає Костянтин Проценко.
 
І додає, кам’яна кладка дамби, на якій рибалили дівчата була слизькою, тож вистачило лише одного необережного кроку, аби Ангеліна посковзнулася та впала до води. 
 
"На щастя, Карина не розгубилася та не вагаючись пірнула до річки. Попри те, що її мала сестра вже зникла під водою, вона зуміла помітити потопельницю, схопила її за одяг і витягла на берег", - каже Костянтин Петрович.
 
За його словами, коли сестри вже були на березі, на крики про допомогу прибігли інші діти, які знаходились неподалік.
 
Ангелину, яка отримала сильний психологічний стрес, дітвора намагалася заспокоїти, проте вона ще довго плакала і не могла заспокоїтися.
 
Повернувшись додому і розповісти батькам про пригоду одразу сестри так і не наважилися. 
 
"Спілкуючись із рятувальникам, 13-річна Карина сказала, що дуже злякалася за сестричку, яка взагалі не вміє плавати. І хоча домівка дівчат знаходиться лише за 100 метрів від річки, вона розуміла, що побігти по допомогу до дорослих означало втратити час і тоді врятувати Ангеліну навряд чи б вдалося", - говорить Костянтин Проценко про героїчний вчинок Карини Якубенко.
 
Як писала "УМ", раніше в Чернігові підлітки врятували чоловіка і допомогли затримати ймовірного нападника.