У Харкові колишній афганець урятував пасажирів автобуса від ревнивця з гранатою

22.05.2019
У звичайному рейсовому автобусі, що слідував до Харкова, днями розгорілася справжня драма.
 
Палке з’ясування стосунків між парою закоханих завершилося тим, що чоловік витяг iз сумки осколкову гранату і висмикнув чеку, кинувши її на підлогу. Налякана жінка зчинила галас, наполягаючи на тому, аби водій натиснув на гальма. У розпачі шістдесят пасажирів висипали на вулицю. За ними вийшов і неврівноважений дебошир, усе ще тримаючи вибухівку у повній бойовій готовності. Якби граната спрацювала, то дісталося б усім, бо її осколки розлітаються у радіусі 200 метрів.  
 
Врятував ситуацію житель селища Кам’яна Яруга, колишній афганець 56-рiчний Юрій Малявін. Він підійшов до чоловіка й змусив віддати йому небезпечний предмет.
 
«Поки він тримав вибухівку на витягнутій руці, я вирішив трохи зачекати, — пригадує рятівник, який після служби в армії десять років пропрацював у правоохоронних органах. — Потім перехопив його руку й збив iз ніг. Ну ось і все. Далі повільно розчепив пальці й затиснув чеку».
 
Пан Юрій протримав вибухівку майже годину, чекаючи приїзду поліції, але героєм себе не вважає. Каже, просто виконував свій обов’язок. Неврівноважений дебошир того ж дня був затриманий. Він зізнався, що гранату дістав через сварку з коханою жінкою. За легковажний вчинок чоловік може потрапити за ґрати на 7 років.