У сотнях громадських будівель Києва полагодять теплопункти

22.05.2019
Капітальний ремонт індивідуальних теплових пунктів i систем опалення в громадських будівлях Києва буде профінансовано. Відповідний проект рішення підтримали депутати Київради.
 
Наразі більшість індивідуальних теплових пунктів, які встановлювали ще не початку двотисячних, суттєво зношені й потребують ремонту. У мерії кажуть: через технічні проблеми неможливо правильно регулювати споживання теплової енергії в будівлях, що підвищує споживання тепла. Тому місто розробило програму капітального ремонту ІТП.
 
«Проект охоплює 437 об’єктів. У визначених будівлях замінять систему опалення. Такі заходи підвищать енергоефективність та дозволять зменшити витрати міського бюджету на оплату енергетичних ресурсів. Для реалізації проекту планується залучити кошти Північної екологічної фінансової корпорації в сумі до 5 мільйонів євро. Київ раніше вже реалізовував аналогічний проект зі Світовим банком реконструкції та розвитку. В підсумку столиця змогла заощадити 350 тисяч Гкал/рік, і економія витрат на оплату енергоносіїв за період 2006-2016 склала понад 2 мільярди гривень», — повідомив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.
 
У мерії зазначають, що столиця зможе суттєво збільшити надійність роботи обладнання закладів бюджетної сфери, підвищити енергоефективність та знизити викиди СО2 та використання енергоресурсів. Проект рішення підтримали 63 депутати Київради.