Обстріли не припиняються: Окупанти поранили ще одного військовослужбовця

22.05.2019
Обстріли не припиняються: Окупанти поранили ще одного військовослужбовця

Українським захисникам доводиться вдень і вночі відбивати атаки окупантів, які продовжують застосовувати заборонену зброю. (Фото з сайта media.slovoidilo.ua.)

20 травня збройні формування Російської Федерації десять разів порушили режим припинення вогню, з них чотири рази — із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм.
 
На території відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник п’ять разів обстріляв позиції Об’єднаних сил. Зі станкових протитанкових та автоматичних гранатометів, стрілецької зброї й великокаліберних кулеметів окупанти гатили поблизу населених пунктів Гнутове, Старогнатівка та Водяне, а також двічі з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відкривали вогонь біля Опитного та Красногорівки.
 
В зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших захисників також обстріляли п’ять разів. Тут із застосуванням заборонених мінометів калібру 82 мм агресори вели вогонь довкола населених пунктів Новгородське, Новотошківське та Золоте-4. З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли село Миколаївка Друга. Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. За даними розвідки, одного окупанта було знищено, ще шістьох поранено.
 
Станом на 7-му годину ранку 21 травня ворог від початку доби встиг двічі обстріляти наші позиції в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» поблизу селищ Водяне та Гнутове. На кожен обстріл наші підрозділи дали адекватну відповідь, дотримуючись умов припинення вогню на лінії зіткнення.