Зеленський хоче скликати Раду для зміни закону про вибори

13:59, 21.05.2019
Зеленський хоче скликати Раду для зміни закону про вибори

(фото: прес-служба президента України)

Президент Володимир Зеленський має звернутись до спікера з вимогою скликати позачергове засідання Верховної Ради на якому має розглядатись одночасно зміна виборчого закону та кадрові призначення.
 
Про це розповіли лідери фракцій Ради після консультацій з главою держави в Адмінстрації президента 21 травня, передає "Українська правда".
 
Екстрене засідання можна провести вже у середу.
 
Зокрема лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко зазначила, що після указу президента про дострокове припинення її повноважень Верховна Рада не зможе ухвалювати рішення:
 
"Після розпуску парламенту він не матиме повноважень, зокрема і щоб міняти виборчий закон", - заявила Тимошенко.
 
"Ми запропонували президенту своїм порядком денним, вийти з внесенням змін до закону про вибори… Ми також запропонували на цій позачерговій сесії внести для зміни всіх силовиків, яких він має право звільнити: генерального прокурора, голову СБУ, міністра оборони і міністра закордонних справ", - сказала Тимошенко.
 
На її думку, Зеленський має підстави порушити також питання зміни голови Нацбанку.
 
Як повідомляла "УМ", Володимир Зеленський і лідери фракцій Ради домовилися про вибори орієнтовно 21 липня.
 
Нагадаємо, Зеленський запросив глав фракцій порадитися щодо розпуску Ради. При цьому Олегу Ляшку не дали вести трансляцію з кабінету Зеленського в Адміністрації президента.
 
Як відомо, на своїй інавгурації Зеленський запропонував уряду добровільно прийти у відставку і оголосив, що дає депутатам два місяці та "розпускає Верховну Раду".