Посол ЄС звинуватив Україну у невикористанні 8 мільярдів євро допомоги від Євросоюзу

10:15, 16.05.2019
Посол ЄС звинуватив Україну у невикористанні 8 мільярдів євро допомоги від Євросоюзу

"Перш ніж просити додаткових грошей, витратьте спочатку ті, які доступні", - заявив Мінгареллі (фото: LIGA.net)

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявляє, що Україна не використала 8 мільярдів євро допомоги, які були виділені Євросоюзом.
 
Про це він сказав на конференції EU: Future Simple or Future Indefinite, організованій Європейською бізнес-асоціацією, повідомляють "Українські новини".
 
"ЄС виділяє значні суми Україні на підтримку реформ, однак ці гроші не завжди використовуються якомога краще. Потрібно розуміти той факт, що велика частина цих коштів, які виділяються, взагалі не використовується з цілої низки причин",- сказав він.
 
За його словами, основною причиною є відсутність якісної інституціональної спроможності, а для прискорення процесу потрібно "тиснути" на місцеву владу.
 
"Ми порахували, що зараз не використано 8 мільярдів євро, які були надані ЄС... Перш ніж просити додаткових грошей, витратьте спочатку ті, які доступні", - додав він.
 
Зазначимо, торік понад 50 народних депутатів України закликали посла ЄС в Україні Х’юга Мінгареллі припинити безапеляційні критичні висловлювання та навішування політичних ярликів щодо українського законодавства та діяльності національного парламенту.