Павло Клімкін: повернення Росії до ПАРЄ означатиме остаточний підрив Мінських угод

08:22, 16.05.2019
Павло Клімкін: повернення Росії до ПАРЄ означатиме остаточний підрив Мінських угод

Павло Клімкін: Україна в політкоректність більше грати не буде (фото: LIGA.net)

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що окремі країни-члени Ради Європи бажають повернути делегацію Росії в ПАРЄ просто так, без виконання нею якихось умов.
 
На його думку, це запустить процес "нормалізації" всього, що Росія собі дозволяє.
 
"Прецедент повернення Росії в ПАРЄ матиме значні символічні наслідки - це запускає процес "нормалізації" всього, що дозволяє собі РФ без кроків з її боку до нормальності. І ті, хто робить таку викривлену глобальну реальність, повинні понести за це частину відповідальності", - написав Павло Клімкін у Facebook, коментуючи свої переговори в Брюсселі.
 
Він додав, що Україна в політкоректність більше грати не буде.
 
"Якщо дехто в Європі буде піддаватися на шантаж Кремля і ховати голову в пісок - від Ради Європи та, врешті-решт, від усіх європейських цінностей дуже швидко може нічого не залишитися", - написав Клімкін.
 

Він додав, що для України повернення Росії в ПАРЄ буде означати остаточний підрив Мінських угод.
 
Зазначимо, що з 2014 року делегація Росії в ПАРЄ позбавлена ​​основних повноважень. У червні 2017 року Росія перестала сплачувати свій внесок до Ради Європи та обіцяє відновити його, коли, за словами її делегатів, "ПАРЄ усуне загрозу подальшої дискримінації національних делегацій".
 
На засіданні 9 жовтня 2018 року, як й у 2017 році, ПАРЄ не стала повертати Росії право голосу і відклала це питання на 2019 рік.
 
Торік генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, якщо Росія не відновить платежі до бюджету Ради Європи в 2019 році, її участь в статутних органах буде припинено.
 
Нагадаємо, Рада Європа схвалила рішення, яке відкриває шлях зняттю санкцій з Росії.