Депутат з Чехії з'їздив в окупований Донецьк і потиснув руку Пушиліну

18:31, 15.05.2019
Депутат з Чехії з'їздив в окупований Донецьк і потиснув руку Пушиліну

Зденек Ондрачек в окупованому Донецьку (кадр відео)

Депутат від Комуністичної партії Чехії у Моравії Зденек Ондрачек відвідав окупований Донецьк у так звану річницю окупантів ДНР, де потиснув руку ватажку Денису Пушиліну.
 
Міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек засудив цей візит.
 
"Депутат Ондрачек ганьбить Чехію. Під час цього візиту він офіційно не представляв Чеську республіку. Окрім відео з цим "успіхом", я не знаю, якою була мета його поїздки" - написав Томаш Петршичек у Twitter.
 
Він також долучив відеоролик з суботніх "святкувань" у Донецьку з нагоди п’ятої річниці створення самопроголошеної "ДНР".
 
На відео можна побачити чорний автомобіль з прапором Чехії, що під’їжджає до червоної доріжки, на якій стоїть ватажок "ДНР" Денис Пушилін.
 
Модератор при цьому оголошує про візит делегації Чеської республіки. З автомобіля виходить Зденек Ондрачек, а після його привітання з Пушиліним звучить гімн Чехії.
 
Посол України в Чехії Євген Перебийніс подякував главі МЗС Чехії за засудження візиту і висловив сподівання, що парламент Чехії також засудить поїздку Ондрачека.
 
"Це образливо, коли хтось порушує міжнародне право, прикриваючись прапором і гімном дружньої до України Чехії" - написав Перебийніс у Twitter.
 
Видання Aktualne.cz повідомляє, що посольство України також готує ноту протесту у зв’язку з візитом Ондрачека.