Убитий на Донбасі Денис «Дід» Козьма один виховував доньку (відео)

13:34, 13.05.2019
Убитий на Донбасі Денис «Дід» Козьма один виховував доньку (відео)

(фото: facebook.com/romabra)

Військовий Денис "Дід" Козьма, який пропав під час бою з окупантами на Донбасі і тіло якого вони 8 травня передали на підконтрольну територію, сам виховував доньку.
 
Дівчинка залишалася з батьками бійця, коли він був на службі.
 
"Дід" мріяв, щоб його донька отримала гарну освіту, після закінчення війни він планував повернутися додому і займатися фермерством на березі Дунаю.
 
Однак планам військового не судилося збутися - 1 травня він був убитий у бою поблизу Миколаївки.
 
Денису був 31 рік. Він був родом з села Приозерне Кілійського району Одещини. Після трагедії 2 травня 2014 року пішов на фронт добровольцем - брав участь у боях з серпня 2014-го.
 
"Зібрав речі і пішов добровольцем - тому що почалася війна. Треба було захищати землю", - розповідав Денис "Громадському" рік тому.
 
Спочатку потрапив на службу до 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади, у складі якої брав участь у важкій обороні Мар'їнки у 2015-му. 
 
"У морській піхоті Денис з осені 2015. Спочатку у 1-й роті, а потім у Розвід взводі. Коли я перевівся до розвідників, він був єдиним моїм матросом", - згадує колишній командир "Діда" Тарас Чмут.
 
Після першої ротації Денис Козьма звільнився зі служби, пішов навчатися, закінчив з відзнакою технікум, почав вчити англійську та планував вступати до вузу.
 

 
Кілька місяців тому, перед черговою ротацією батальйону від підписав новий контракт і потрапив до 35 ОБМП.
 
Але 1 травня Денис Козьма пропав без вісті після бою поблизу села Миколаївка. Незабаром стало відомо, що тіло українського військовослужбовця може перебувати в морзі одного з міст на окупованій території. 8 травня тіло бійця бойовики передали Збройним силам України.
 
11 травня тіло Дениса було доставлено не батьківщину. По дорозі до дому мікроавтобус з тілом воїна зустрічали жителі міста Татарбунари. З жовто-блакитними та червоно-чорними прапорами, квітами і свічками вони стояли по обидва боки траси Одеса-Рені, яка проходить через місто. Велика кількість людей ставали на коліна і схиляли голови перед загиблим.
 

"Найбільш всього Дід любив свою доньку. Він виховував її сам, а коли він був на службі, вона росла з його батьками. Він пишався тим, що вона гарно вчиться і відмінниця, хотів щоби вона здобула якісну освіту і жила у справедливій європейській державі", - розповідає Тарас Чмут.
 
Усі небайдужі можуть допомогти родині Дениса Козьми (мамі та доньці) за реквізитами: карта Приватбанк 4149 4991 2375 8623 (Козьма Надія Тимофіївна).
 
Як повідомляла "УМ", у бою під Павлополем загинув старшина ДШВ Володимир Коваль з Хмельниччини.