У Харкові активісти вийшли на вулицю проти знесення волонтерського намету

13:18, 12.05.2019
У Харкові активісти вийшли на вулицю проти знесення волонтерського намету

(ANDRIY BOYKO/FACEBOOK)

Харківська міська рада вимагає від волонтерів організації "Інфоцентр Євро Харків" добровільно демонтувати намет для збору допомоги фронту, встановлений у центрі Харкова, повідомляє Радіо Свобода. 

 

Відповідний припис Департаменту територіального контролю міськради з’явився 11 травня.

 

Згідно з документом, намет встановлено на землі комунальної власності без дозвільних документів. Міська влада вимагає у волонтерів протягом трьох днів знести об’єкт "з обов’язковим відновленням благоустрою міста Харкова".

 

В іншому випадку, попереджають міські чиновники, намет демонтують за рішенням виконавчого комітету міської ради. Припис підписав начальник Інспекції з паркування Департаменту територіального контролю ХМР Андрій Гаркушин.

 

 

 

 

Як повідомили самі волонтери, невідомий чоловік наклеїв копію припису на сам намет і втік. Активісти зібрали акцію опівдні 12 травня на знак протесту проти знесення намету.

 

10 травня Геннадій Кернес подякував містянам за підтримку петицій про скасування перейменування проспекту імені Жукова на Петра Григоренка, а також знесення намету волонтерів у центрі Харкова.