На акцію «Безсмертний полк» у Києві принесли портрет Йосипа Сталіна

16:23, 09.05.2019
На акцію «Безсмертний полк» у Києві принесли портрет Йосипа Сталіна

(фото: "Главком")

Акції в центрі Києва в День перемоги над нацизмом 9 травня пройшли без суттєвих порушень, однак одна жінка принесла на акцію "Безсмертний полк" портрет Йосипа Сталіна, ще двоє людей були затримані за заборонені "георгіївські стрічки".
 
На "Безсмертному полку", який називають проросійським і проплаченим Кремлем, були також присутні одіозні політики Євген Мураєв, Вадим Новинський, Юрій Бойко та Петро Симоненко.
 
Біля станції метро Арсенальна також пройшла акція "Ніхто не забутий, ніщо не забуте", яка є українським аналогом "Безсмертного полку" і організатором якої є мати загиблої депутатки Ірини Бережної Олена Бережна.
 
А на Софійській площі в центрі Києва лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко організував власну акцію з нагоди Дня перемоги.
 
За даними поліції, в акції "Безсмертний полк" взяли участь близько 3 тисяч людей.
 

За словами Андрія Крищенка, учасників акції "Демократичної сокири" не пропустили до парку Слави разом з учасниками "Безсмертного полку", "щоб не було непередбачуваних наслідків".
 
Згодом, як зазначив керівник поліції Києва, вони не виявили бажання туди йти і розійшлися.
 
Рух транспорту в центрі Києва відновлено, однак до кінця дня в центрі міста чергуватимуть посилені патрулі поліції.
 
Водночас у коментарі Укрінформу Андрій Крищенко уточнив, що Олену Бережну не затримували, а запросили до райуправління поліції, після чого відпустили без складання адмінпротоколу.
 
Разом з тим, як повідомляє Департамент комунікації МВС, станом на 14:00 поліція зареєструвала в Україні 5 кримінальних проваджень, пов’язаних з використанням забороненої символіки.
 
Як повідомляла "УМ", матір Ірини Бережної затримали в Києві за "георгіївську" футболку.