Україна вперше відзначає День піхоти

10:03, 06.05.2019
Україна вперше відзначає День піхоти

(фото: Facebook ВМС ЗСУ)

У понеділок, 6 травня, в Україні вперше відзначають День піхоти.
 
Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.
 
"Цього року Україна вперше святкує професійне свято піхотинців - людей, які присвятили себе службі у давньому та масовому роді військ! Українська піхота героїчно, гідно, відважно та рішуче виконує найскладніші бойові завдання у складі операції Об’єднаних сил. Бажаю усім піхотинцям та їх родинам міцного здоров’я, витримки, незламної сили волі і духу, Миру та Перемоги в ім‘я України! Слава Україні! Героям Слава! Слава українським піхотинцям!" - йдеться у привітанні міністра оборони Степана Полторака.
 
Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв також привітав українських піхотинців.
 
"Мої бойові побратими! Воїни - піхотинці! Сьогодні ми з Вами вперше відзначаємо День піхоти, встановлений Указом президента України в квітні цього року. В цей день ми висловлюємо глибоку пошану та повагу усім воїнам механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових підрозділів та з’єднань Сухопутних військ Збройних Сил України. Саме на Ваші плечі ліг основний тягар боротьби за свободу, незалежність та територіальну цілісність України. Численні приклади мужності та героїзму, проявлені Вами в боях на сході країни, вже стали взірцем вірності та служіння Батьківщині", - йдеться в привітанні. 
 
Наєв додав, що вірить в те, що цей день стане "святом справжніх патріотів та військових професіоналів". 
 
"Бажаю Вам міцного здоров’я, професійного зростання, добробуту та щасливого повернення до своїх родин і рідних домівок! Ми об’єднані та сильні! Слава Україні!" - побажав командувач ООС.
 
Як відомо, День піхоти України було встановлено указом президента України від 19 квітня 2019 року для вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій.