Депутати в Німеччині запропонували нову стратегію для Донбасу

13:01, 28.04.2019
Депутати в Німеччині запропонували нову стратегію для Донбасу

На думку німецьких депутатів, управління регіонами потрібно передати цивільній перехідній адміністрації під керівництвом ООН (фото: EPA)

Депутати Вільної демократичної партії Німеччини прийняли документ, у якому містяться пропозиції щодо нової стратегії для Донбасу.
 
Стратегія під назвою "Мир в Україні потребує нового імпульсу" скоро буде внесена в Бундестаг на обговорення, повідомляє Bild.
 
Повідомляється, що партія пропонує парламенту Німеччини розробити додатковий план дій, що стосуються Мінських угод, з обов'язковими термінами виконання їх пунктів і "конкретними наслідками в разі їх недотримання".
 
"І Росія, і Україна повинні виконати зобов'язання, прийняті в рамках Мінських угод", - вважають депутати.
 
Документ складається з 12 пунктів. Зокрема, він пропонує розширити місію сприяння Україні. Для цього, на думку депутатів, в Україну слід направити додатковий контингент цивільної поліції ООН, який "виконує суверенні завдання у співпраці з українськими органами безпеки".
 
Крім того, партія пропонує Бундестагу розробити мирний план, у якому містяться пропозиції щодо розпуску урядів самопроголошених "Донецької і Луганської народних республік".
 
На думку депутатів, управління регіонами потрібно передати цивільній перехідній адміністрації під керівництвом ООН.
 
За словами ініціатора прийняття документа Рената Альта, обрання Володимира Зеленського президентом України і присутність Німеччини в Раді Безпеки ООН - це "ключові моменти для додання нового імпульсу мирним переговорам".
 
Нагадаємо, після ІІ туру виборів президента України канцлер Німеччини Ангела Меркель привітала Володимира Зеленського з перемогою, пообіцявши Україні подальшу підтримку уряду Німеччини.