Епіфаній і Святослав привітали українців з Великоднем

16:40, 27.04.2019
Епіфаній і Святослав привітали українців з Великоднем

(фото медіаресурс УГКЦ)

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній та глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) привітали українців зі світлим Воскресінням Христовим, пише 24 канал.

 

Епіфаній привітав з Великоднем керівництво держави та воїнів Збройних сил, які на Донбасі захищають Україну. 

 

"Розділяючи з Вами великодню радість, я вітаю всіх Вас зі світлим Воскресінням Христовим, зі спасительною Пасхою Господньою! З відчуттям особливої вдячності спрямовую наші спільні вітання українським воїнам, які зі зброєю в руках мужньо протистоять агресору та захищають мир. Ми щоденно молимося за Вас і впевнені, що завдяки вашому жертовному служінню Україна наближається до перемоги і справедливого миру",– зазначив глава ПЦУ.

 

Також митрополит звернувся українців, які перебувають в окупації чи за ґратами у полоні Росії – "ми просимо в Господа захисту, миру і свободи для кожного з Вас".

 

Епіфаній звернувся і до православних християн України, які ще не увійшли до ПЦУ, та наголосив, що колись усі парафії будуть об'єднані навколо престолу Київського.

 

Він побажав, аби Господь надихнув серця людей в любові разом будувати краще майбутнє Батьківщини, відкидати спокуси, протистояння і ворожнечу, а утверджувати правду, порозуміння і суспільний мир.

 

Глава УГКЦ Святослав також привітав з Великоднем усіх українців – тих, хто на Батьківщині, закордоном чи далеко від рідного дому.

 

Він переконаний, що Господь дає силу і надію кожному з нас долати труднощі. Глава УГКЦ побажав, аби свято Пасхи стало святом зміни для кожної людини, а також святом надії для багатостраждального українського народу.

 

"Усім вам бажаю веселих великодніх свят, смачного пасхального яйця, радісних гаївок. Тішмося Воскресінням Христовим, бо він є нашим життям і воскресінням. Христос воскрес! Воістину воскрес!", – побажав Святослав.

 

Як повідомляла УМ, благодатний вогонь ввечері прибуде в Україну. Його доправить з Єрусалиму делегація Православної церкви України. Це вперше в історії об’єднаної Помісної Української Православної Церкви Благодатний вогонь з Єрусалиму буде доправлено її представниками.