Кравчук: «Краще було б, щоб закон про мову підписав Зеленський»

10:11, 27.04.2019
Кравчук: «Краще було б, щоб закон про мову підписав Зеленський»

Було б краще, якби закон про українську мову підписав новообраний президент України Володимир Зеленський. Адже це питання виконання закону. А саме він буде відповідати за виконання.

 

Таку думку в ефірі ток-шоу "Народ проти" на телеканалі ZIK висловив колишній президент Леонід Кравчук.

 

Коментуючи прийнятий ВРУ закон про українську мову, Кравчук підкреслив, що закон справді є потрібним. За його словами, це конституційна норма, яку необхідно виконувати.

 

"До речі, у 1989-му році тодішня Верховна Рада радянської України прийняла закон про українську мову. Ще тоді! Одним авторів цього проекту закону був я і Борис Олійник. Тому я давно знаю це питання і давно ним займаюся. Але зараз мене інше турбує – проблема поваги до української мови всіма людьми нашої країни",– зауважив Леонід Кравчук.

 

На його думку, було б краще, якби закон про українську мову підписав новообраний президент України Володимир Зеленський.

 

"Адже це питання виконання закону. А саме він буде відповідати за виконання",– підкреслив Кравчук.

 

Він переконай, що Володимир Зеленський не буде змінювати прийнятий Радою закон про українську мову, а просто буде його вивчати й аналізувати на наявність певних проблем.

 

"Якщо там справді є якісь проблеми, то їх потрібно враховувати",– підсумував Леонід Кравчук. 

 

Як повідомляла УМ, народні депутати ухвалили закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який почали розглядати у другому читанні ще 28 лютого.

 

За це рішення проголосували 278 парламентарів.

 

Закон визначає українську мову єдиною державною та офіційною мовою країни.