Тернопільщина масово передає для воїнів на Сході великодні гостинці

26.04.2019
Тернопільщина масово передає для воїнів на Сході великодні гостинці

Великодні смаколики для українських воїнів: паски від Тернопільського Вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі.

Продовжуючи кількарічну традицію, Тернопільщина в ці передсвяткові дні масово передає для наших воїнів на сході України великодні гостинці.
 
 
В містах і селах, в навчальних закладах і громадських організаціях, на підприємствах і в окремих родинах готують і збирають хто що може, і передусім це різноманітні смаколики.
 
 
Кошики з ковбасами та копченостями від Тернопільського м’ясокомбінату.
Фото з сайта teren.in.ua.
 
Ось лише кілька прикладів. Майбутні пекарі з училища ресторанного сервісу і торгівлі під керівництвом своїх викладачів нещодавно спекли і відправили бійцям через волонтерів півтори сотні великодніх пасок разом із домашніми консерваціями та вітальними листами.
 
По сотні пасок та медово-імбирних пряників, а також 100 кілець ковбаси і 50 відерець хрону підготували для учасників Операції об’єднаних сил, розфасувавши все в окремі подарункові набори, студенти і викладачі Тернопільського коледжу харчових технологій.
 
А від «Тернопільського м’ясокомбінату» в зону бойо­вих дій поїхали десятки кошиків із ковбасами та копченостями.
 
«Тернополяни, закликаємо приєднуватися зібрати якомога більше смаколиків для наших хлопців! Поділіться смачними наїдками, якими ласуватимете у власних домівках на Великдень, з тими, хто святкуватиме в окопах під обстрілами», — з таким закликом звернулися волонтери тернопільського Логістичного центру допомоги бійцям АТО до всіх небайдужих.
 
Вони попросили допомогти зібрати великодні смаколики для бійців, і на це відгукнулося чимало жителів міста. Ще одна волонтерська організація — «Схід та захід єдині назавжди» — приготувала для воїнів майже тисячу смачних домашніх «тушонок».
 
Як сказав в інтерв’ю місцевому телеканалу Тернопіль-1 її керівник Василь Конько, у порівнянні з минулими роками наша армія зараз повністю забезпечена і харчуванням, й усім необхідним, «...але дуже хочеться зробити для воїнів щось ексклюзивне, щоб порадувати на свято.
 
Ну і солдатська «тушонка», ясно, що не така смачна, як домашня. Так само як ковбаска, приготовлена на дровах, чи з любов’ю спечена сільською бабцею пасочка. Це ж смаколики, які пахнуть домом, а для них там це дуже важливо».