Путін підписав указ про видачу російських паспортів жителям ОРДЛО

15:21, 24.04.2019
Путін підписав указ про видачу російських паспортів жителям ОРДЛО

(putin.kremlin.ru)

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями окупованих територій Луганської та Донецької областей України.

 

Відповідний документ опублікований на сайті Кремля.

 

"Встановити, що особи, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької й Луганської областей України, мають право звернутися із заявами про прийом до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку відповідно до частини восьмої статті 14 федерального закону від 31 травня 2002 № 62-ФЗ "Про громадянство Російської Федерації", – йдеться в документі.

 

Заяву про отримання громадянства Росії мають розглядати впродовж 3 місяців після подачі документів.

 

Водночас, як повідомляє Українська правда, помічник президента Росії Владислав Сурков заявив, що рішення Володимира Путіна про видачу жителям окупованого Донбасу російських паспортів є обов'язком влади РФ перед людьми, які "говорять і думають російською".

 

"Це борг Росії перед людьми, які говорять і думають російською мовою, які зараз опинилися в дуже важкій ситуації через репресивні дій київського режиму. Україна відмовляється визнавати їх своїми громадянами, вводячи економічну блокаду, не допускаючи їх на вибори, застосовуючи проти них військову силу", - заявив він.

 

За його словами, рішення Путіна є "абсолютно справедливим і неминучим".

 

"Отримавши паспорти, люди будуть відчувати себе більш захищеними і вільними", - підкреслив помічник Путіна.

 

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомляли, що російська влада планує дозволити жителям підконтрольних бойовикам "ДНР" і "ЛНР" районів Донбасу в спрощеному порядку отримувати громадянство Росії.