Медведчук хоче угоди Зеленського з Путіним для повернення Донбасу

08:27, 20.04.2019
Медведчук хоче угоди Зеленського з Путіним для повернення Донбасу

Віктор Медведчук (фото: facebook.com)

Президент Росії Володимир Путін готовий запропонувати угоду щодо вирішення конфлікту на Донбасі Володимиру Зеленському у разі його обрання президентом України.
 
Про це заявив кум Путіна, глава політради "Опозиційної платформи - За Життя" Віктор Медведчук, передає "Українська правда" з посиланням на Reuters.
 
За його словами, у разі укладання такої угоди Зеленський зможе повернути Донбас упродовж кількох місяців, а також отримати дешевий газ та великі інвестиції з Росії.
 
Як відомо, Москва наполягає на поверненні окупованих територій на її умовах. Вона хоче, щоб переговори щодо Донбасу велися між Україною, проросійськими окупантами та Україною.
 
На думку Медведчука, Зеленський має зараз "невірну позицію" щодо Донбасу, але в разі обрання президентом він може її змінити.
 
"Може бути, він прийде до думки, що заради миру потрібно це зробити", - сказав кум Путіна.
 
"Ніхто не говорить про необхідність йти на поступки або щось віддавати. Ми говоримо про необхідність повернути людей і територію", - заявив він.
 
Медведчук також переконує, що Путін може бути готовий звільнити 24 захоплених біля Керченської протоки українських моряків в якості жесту доброї волі.
 
Нагадаємо, раніше Віктор Медведчук заявив про намір підтримати на виборах кандидата у президенти України Володимира Зеленського.