Порошенко заявив, що авантюра з Приватбанком загрожує Україні дефолтом і економічною кризою

17:17, 18.04.2019
Порошенко заявив, що авантюра з Приватбанком загрожує Україні дефолтом і економічною кризою

(фото прес-служба Президента)

Президент Петро Порошенко заявив, що авантюра з поверненням "Приватбанку" олігарху Ігорю Коломойському загрожує Україні дефолтом і економічною кризою.

 

Про це він сказав під час термінового звернення до українців у четвер, пише Українська правда.

 

За його словами, у програмі його опонента Володимира Зеленського немає жодного слова про Євросоюз, через що за нього нібито агітує Москва, а олігархи-втікачі вже спакували валізи для повернення в Україну.

 

"План одного із них у разі перемоги Зеленського - повернути собі "Приватбанк". Як бачите їм не терпиться, вони вже зараз почали реалізацію цього задуму", - сказав Порошенко.

 

"Подібна авантюра загрожує втратою грошей десяткам мільйонів клієнтів, а країні в цілому – дефолтом та новою економічною кризою. Тому уряд правильно робить, що оскаржує це рішення", - заявив він.

 

Президент додав, що незабаром реваншисти планують скасувати люстрацію і електронне декларування для державних службовців.

 

"П’ятирічне президентство це не комедія, яку можна перемкнути на будь-якому епізоді, коли вже стало не смішно. І не фільм жахів, який легко зупинити, якщо вже зовсім страшно", - звернувся він до українців.

 

Він також звернувся до українців і попросив підтримки під час другого туру виборів 21 квітня.

 

"Я знаю, як багато у вас до мене претензій. Я знаю, як важко кожному з вас пробачити мені мої помилки і повірити мені ще раз. Це моя провина. Так, я не ідеальний. Але впевнений, що ми не маємо права перекреслити все досягнуте і відмовитися від європейського майбутнього", – сказав глава держави.

 

Порошенко вибачився за помилки і попросив підтримки 21 квітня, "щоб завершити розпочате і не змарнувати вже зробленого.

 

"І прийму будь-яке ваше рішення, адже воля народу понад усе! Втім, коли ви прийдете на дільниці, не думайте про Зеленського. І про Порошенка теж не думайте. Думайте про Україну, як її зберегти. Так само, як в чотирнадцятому році ви зупинили Новоросію, тепер, прошу, не допустіть її перетворення на Малоросію. Слава Україні!, – сказав президент.

 

Як повідомляла УМ, у другому турі виборів Президента України 54% українців, які підуть на вибори й визначилися зі своїм вибором, готові проголосувати за Володимира Зеленського, 44,1% - за Петра Порошенка.