ЧЕСНО: Судді, які скасували націоналізацію Приватбанку, – недоброчесні

16:33, 18.04.2019
ЧЕСНО: Судді, які скасували націоналізацію Приватбанку, – недоброчесні

Громадський рух "ЧЕСНО" повідомив, що судді, які визнали незаконною націоналізацію "ПриватБанку"  – недоброчесні.

 

Про це йдеться в заяві ЧЕСНО

 

Це головуючий суддя Качур Ігор Анатолійович, а також судді Келеберда Володимир Іванович та Амельохін Віталій В’ячеславович.

 

Так, Качур Ігор у деклараціях за 2013 та 2014 роки суддя не вказує про те, що йому на праві користування (проживання) належить квартира площею 69,3 кв.м з 2002 року, про що вказано в декларації за 2015 рік.

 

Володимир Келеберда, за даними Бігус.інфо, ймовірно фіктивно розлучився з власною дружиною аби приховати майно від декларування. Зокрема, у сюжеті програми йде мова про те, що суддя подавав документи для здійснення будівництва заміського будівництва, однак у результаті власницею будинку стала дружина судді, з якою він напередодні розлучився. Однак, за свідченням консьєржів, суддя та його колишня дружина продовжують проживати разом. Також, на думку журналістів, додатковим підтвердженням спільного проживання є безоплатне користування суддею автомобілем, який належить на праві власності колишній дружині. Таким чином, у випадку продовження спільного проживання суддя мав би задекларувати зазначений заміський будинок. Сам суддя у своєму коментарі відзначив, що все задекларував правильно.

 

Амельохін Віталій є одним із суддів Окружного адміністративного суду  Києва, якому у 2013 році було надано службове житло у  Києві. За даними реєстру судових рішень, суддя подав позов щодо зобов’язання голови суду звернутися із вимогою виключити квартиру із числа службових і передати судді у постійне користування, який було задоволено, а відповідне рішення було виконане. У такий спосіб суддя унеможливив передачу вищевказаної квартири іншим державним службовцям, які потребуватимуть службового житла, після звільнення Амельохіна з посади судді та фактично використав своє службове становище в особистих цілях.

 

Також, у 2013 році своїм рішенням Володимир Келеберда забороняв ВО “Свобода” та іншим суб’єктам, що реалізують право на мирне зібрання (тобто, невизначеному колу осіб), проводити мітинги біля будівлі Гостинного двору. Гостинний двір – будівля (торгівельний комплекс), яку було зведено у 1809 році. У свою чергу Віталій Амельохін у складі колегії прийняв постанову, якою узаконив рішення Кабінету Міністрів України щодо виключення будівлі Гостинного двору у м. Києві зі списку пам’ятників архітектури та відмовив у ініціюванні включення Гостинного двору до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.За інформацією з веб-сайту “Depo.ua” у 2012 році цю будівлю вищевказаним рішенням Кабміну було виключено зі списку пам’ятників архітектури, а земельну ділянку під будівлею було передано для проведення реконструкції будівлі під торгівельно-офісний центр з гостьовою стоянкою. Вищевказане рішення визвало численні протести серед захисників пам’яток архітектури м. Києва.

 

Нагадаємо, що 2 квітня Вища рада правосуддя звільнила суддю Солом’янського районного суду Києва Людмилу Кізюн через рішення на користь колишнього співвласника “Приватбанку” Ігоря Коломойського.

 

Як повідомляла УМ, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету міністрів України щодо неправомірності націоналізації ПриватБанку.

 

В Нацбанку повідомили, що оскаржуватимуть це рішення.