Турчинов закликав визнати російські спецслужби терористичними організаціями

10:57, 18.04.2019
Турчинов закликав визнати російські спецслужби терористичними організаціями

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що спецслужби Росії мають бути визнані терористичними організаціями, а сама Росія — державою, що розповсюджує тероризм у світі.

 

Про це Турчинов повідомив під час спільного брифінгу зі Службою безпеки України, що відбувся 17 квітня, передає прес-служба РНБО.

 

Так, за словами Турчинова, СБУ навела "неспростовні докази участі ФСБ та ГУ ГШ ЗС Російської Федерації в організації терактів на території України".

 

"Силовими структурами нашої держави викрито створену спецслужбами держави-агресора агентурну мережу, яка несе відповідальність за серії терактів на території України, підривів та вбивств, зокрема, співробітників СБУ та ГУР МО України", — заявив Турчинов.

 

Він зазначив, що українські силовики затримали низку співробітників російських спецслужб, зізнання яких свідчить про "цілеспрямовану організацію ФСБ та військовою розвідкою РФ терористичної діяльності на території нашої держави".

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки України затримала сімох осіб, які входили до складу диверсійно розвідувальної терористичної групи спецслужб Росії, та ще одну людину, яка сприяла злочинам на території України.