Порошенко: Зупиняти євроінтеграційний рух України неконституційно

12:03, 13.04.2019
Порошенко: Зупиняти євроінтеграційний рух України неконституційно

(фото прес-служба Президента)

Президент України Петро Порошенко наголошує, що намагання зупинити або припинити рух України до членства в Європейському Союзі та НАТО буде порушенням Конституції України.

 

Про це повідомляє прем-служба глави держави. 

 

Петро Порошенко наголошує, що євроінтеграційний рух нашої держави закріплений в Основному законі і є обов’язковим до виконання на всіх рівнях влади.

 

"Якщо зараз зупинити процес, то, по-перше – це буде неконституційно. Тому, що в Конституції закріплена наша європейська та євроатлантична інтеграція України. І ніхто, ніяка посадова особа, не має права порушувати Конституцію і зупиняти цей процес", - підкреслив Президент.

 

Петро Порошенко підкреслив, що зробить все від нього залежне, щоб продовжити європейський шлях України. "За це заплачена велика ціна. І щоб ті жертви, які заплатив український народ були не марні", - зазначив він.

 

Відповідаючи на питання журналістів відносно побоювань західних лідерів щодо можливої зміни курсу України, Глава держави зазначив, що існують певні занепокоєння у випадку зміни курсу України і не лише на рівні європейських лідерів.

 

"Якщо Україна сама зупиниться і буде ставити питання розвитку нашої європейської та євроатлантичної інтеграції в залежності від того, що скаже Кремль, або якимось чином ми затягнемо через проведення з будь-яких підстав, в тому числі і референдуму. Я вважаю, що це шлях на манівці", - зазначив Петро Порошенко.

 

"Референдум буде проведений тоді, коли будуть відкриті ворота Європейського Союзу і Україна буде делегувати частину своїх суверенних повноважень ЄС. Так як це робила кожна країна, яка претендувала на те, щоб стати членом Євросоюзу", - наголосив Глава держави.