Україна має ракету, здатну долати 1000 кілометрів

13:59, 09.04.2019
Україна має ракету, здатну долати 1000 кілометрів

(кадр ICTV)

Україна випробувала крилату ракету, яка здатна долати відстань у понад 1 тисячу кілометрів і нести бойове навантаження в 150 кілограмів.
 
Про це заявив президент Петро Порошенко в ефірі ICTV 8 квітня, коли учасник бойових дій Мирослав Гай поставив питання щодо обороноздатності.
 
Коментуючи хід виборів та заяви свого конкурента Володимира Зеленського щодо переговорів із бойовиками та Росією, Порошенко сказав: "Ми не можемо собі дозволити, щоб з Україною експериментували або на Україні в цих умовах хтось намагався повчитися".
 
"Саме тому ми почали найважливіше випробування щодо крилатих ракет. У нас не було крилатих ракет. У нас їх віддали - Х-55, які несли ядерні боєголовки, віддали", - заявив чинний президент.  
 

"І сьогодні у нас з'явилася ракета, яка успішно пройшла випробування, здатна стріляти більш як на тисячу кілометрів, з бойовим навантаженням 150 кілограмів. За радянських часів це було 80 кілограмів. Високоточна! І це все створено українськими фахівцями!" - сказав Порошенко.
 
За його словами, українські війська зараз вчаться їх застосовувати.
 
"Ми отримали можливість знищити будь-який корабель в радіусі 300 кілометрів, який наважиться наблизитися й атакувати нас. І цю ракету не витримає корабель малого й середнього класу. Це різке збільшення обороноздатності", - додав Порошенко
 
Він нагадав, що вже пройшла завершальні випробування ракета "Вільха-М".
 
"Смерч" чи "Ураган" літають не більше, як на 76-70 кілометрів, а зараз будуть 130! Високоточні!", - заявив Порошенко.
 
"Це індикатор наших змін: Україна стала міцніша - і нам не можна розтринькати це", - знову наголосив він.
 
Як повідомляла "УМ" напередодні, українські військові успішно випробували новий контрбатарейний радар 1Л220УК, який здатен бачити ворожі гармати і ракетні комплекси ворога.