З'явилися подробиці кривавого бою на Донбасі, в якому загинули Яна Червона та Олександр Милютін

09:44, 03.04.2019
З'явилися подробиці кривавого бою на Донбасі, в якому загинули Яна Червона та Олександр Милютін

У районі Попасної вдень 2 квітня тривав потужний бій, загинули двоє наших захисників Яна Червона і воїн Олександр Мілютін.

 

В окоп влучив 120-міліметровий снаряд.

 

Бій розпочався опівдні та тривав кілька годин.

 

Після закінчення на позиції, де загинули військові, знайшли не тільки 120-міліметрового, а й 152 калібру. 

 

На позицію впало чотири снаряди, повідомляє ТСН.

 

"Працював їхній безпілотник. Працював на відстані трохи вище тисячі метрів над нашими позиціями. Швидше за все саме він коригував ведення вогню", - каже командир батальйону Донбас В'ячеслав Власенко.

 

Загинула кулеметниця батальйону "Донбас" Яна Червона і воїн Олександр Мілютін.  Ще один військовий дістав поранення.

 

"Тяжка звістка з фронту. Обстріл позицій 54 омбр з мінометів. Пряме влучання міни в бліндаж. Втрати. Яна Червона та Олександр Милютін загинули сьогодні від ворожої міни. Захисники України. Знав Яну як волонтера і людину веселої вдачі", - написав президент Петро порошенко у Фейсбук.

 

Командир батальйону "Донбас" В'ячеслав Власенко опублікував фото зруйнованого артилерійським обстрілом бліндажа, в якому загинули українські воїни.

 

Власенко зазначив: "У цьому пеклі вижити у Яни Червоної не було жодного шансу". 

 

 

До першого туру виборів Червона активно агітувала за чинного президента.

 

Вона опублікувала відео на його підтримку та заявила, що "Нацдружини" та "Нацкорпус" ховається за її спиною, через протести проти Порошенка.

 

 

Зазначимо, що Яна Червона була родом із Харкова. Вона проходила службу в батальйоні "Донбас". У жінки залишилися двоє дітей.

 

"Подивіться на фото – це її діти. Під іншим знімком вона пише: "Я повернуся. Люблю вас. Ваша мама". Ні!!! Вона не повернеться – ніколи. Росіяни вбили маму цих дітей, вони вбили частинку нас", – відреагував на смерть добровольця Михайло Ухман.

 

 

 

У своєму Facebook-акаунті жінка часто публікувала фото з фронту, а також висловлювалася на політичні теми.

 

В останньому пості вона поділилася заявою про те, що "всі, хто голосував за Зе в ЗСУ – "заробітчани". "Згодна на 100%", – написала Червона.

 

 

"Кажуть, що загиблі від прямого попадання позбавлені муки нескінченних секунд очікування і не чують вереск і свист снаряда на підльоті. Але вони, Яна Червона і Саша Мілютін, які загинули вчора під Попасною, і не чекали. Вони були на бойовому чергуванні. Пліч-о-пліч. Думаю, не було в ці останні секунди у них всього того, про що книжки пишуть. Ані "все життя перед очима". Ані "найважливіші моменти". Кулемет. Боєкомплект. І команди з динаміка радіостанції. Вони просто працювали. Вони прикривали собою всіх нас. І вони - це не обличчя з бігбордів на вулицях мирних міст. А люди в однострої, яких знаєш. Знав", - написав у Фейсбуку Андрій Цаплієнко.
 
Він навів реквізити для допомоги, за якими можна підтримати родини загиблих. Картка Сергія, чоловіка Яни: 5168742230861985. Картка Даші, доньки Олександра Мілютина: 4149439105275709.