BBC заплатить Порошенку компенсацію за «некоректний матеріал»

13:54, 28.03.2019
BBC заплатить Порошенку компенсацію за «некоректний матеріал»

(www.president.gov.ua)

Британська медіакомпанія BBC вибачилась перед президентом України Петром Порошенком за наклеп. І погодилася виплатити йому грошову компенсацію. Це постановив Високий суд Лондона. 

Про це йдеться на сайті ВВС.

Стаття була оприлюднена у травні минулого року, але згодом була видалена з сайту.

У ній стверджувалося, що представники Порошенка перерахували 400 тисяч доларів адвокатові Дональда Трампа Майклу Коену, щоб подовжити зустріч лідерів двох держав.

Цю інформацію також озвучили у телевізійній програмі BBC.

"У нашій новинній програмі "News at Ten", а також у статті, оприлюдненій онлайн 23 травня 2018 року, ми неправильно стверджували, що президент України Петро Порошенко здійснив або дозволив здійснити корупційну/незаконну оплату у розмірі 400 тисяч доларів особистому юристу Дональда Трампа Майклу Коену, щоб раніше узгоджена коротка зустріч між паном Порошенком і президентом Трампом була розширена у більш суттєві переговори", - сказав юрист BBC.

"Ми вважали, що у цих публікаціях було зроблено менш серйозне ствердження, спрямоване на адресу пана Порошенка, але з огляду на те, що Високий суд дійшов висновку, що це твердження було представлене у викладеному вище ключі, ми раді визнати, що це твердження було хибним", - сказано у повідомленні медіакомпанії.

"Ми вибачаємося перед Петром Порошенком за будь-яку спричинену шкоду і згодні відшкодувати йому збитки, судові витрати і брали участь у спільній заяві на відкритому судовому засіданні", - додав юрист ВВС.

У Порошенка цю новину привітали. Й додали - що чекають вибачення і від української медіа-компанії "1+1". Про це написав прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко на сторінці у Facebook.




Нагадаємо, Порошенко подав до суду на ВВС за статтю про проплачену зустріч із Трампом у вересні минулого року.

25 березня 2019 року Петро Порошенко подав до суду на 1+1. Так відреагував на повідомлення в програмі "Українські сенсації-2019", Порошенко нібито організовував численні корупційні схеми, а також убив свого брата Михайла. Порошенко заявив, що канал оприлюднив фейки. І що це є спроба олігарха Ігоря Коломойського підірвати імідж України в світі.

У свою чергу на телеканалі Ігоря Коломойського заявили, що вважають позов президента України Петра Порошенка проти них "тиском на свободу слова".

Як відомо, телеканал 1+1 активно підтримує на виборах президента коміка Володимира Зеленського, якого пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським. Натомість напередодні виборів канал рясніє критикою чинного президента України Петра Порошенка.