В українському порту знайшли ракетний комплекс Росії

16:43, 27.03.2019
В українському порту знайшли ракетний комплекс Росії

Під час перевірки в одному з українських морпортів виявили 36 зенітних ракет у складі російського комплексу С-125 "Почора". Тепер знахідку віддадуть на озброєння ЗСУ.

 

Про це на засіданні уряду у середу розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос, пише УП

 

За його словами, СБУ спільно з військовою прокуратурою під час інвентаризації знайшли в одному з морських портів України "ракети зенітно-ракетного комплексу С-125 класу "земля-повітря" у повному обладунку".

 

Матіос розповів, що суд вже арештував ці ракети як предмети порушення митних правил.

 

"Зазначене майно і боєприпаси і ракетний комплекс пропонується уряду шляхом видачі розпорядження передати до Збройних сил України. Лист про необхідність такого озброєння в ресурсі нашої армії є за підписом міністра оброни України", - зазначив прокурор.

 

Він наголосив, що в разі відповідного розпорядження Кабміну ЗСУ отримають "буквально найближчого тижня сучасний ракетно-зенітний комплекс у складі цілого дивізіону придатних для використання і бойового застосування ракет російського комплексу "Печора".

 

Присутній на засіданні генпрокурор Юрій Луценко додав, що таких ракет знайдено 36 штук.

 

Пізніше у Facebook вінзазначив, що уряд цю пропозицію підтримав.

 

"Злагоджена робота СБУ та ГПУ дозволила сьогодні Кабінету міністрів України передати ракети для потреб ЗСУ", - написав Юрій Луценко і опублікував відео знахідки.