Петро Порошенко назвав «ціну Криму» для Росії: 150 мільярдів доларів і 10% ВВП

16:58, 25.03.2019
Петро Порошенко назвав «ціну Криму» для Росії: 150 мільярдів доларів і 10% ВВП

За словами президента, сьогодні весь світ разом з Україною проти Росії (фото: прес-служба президента України)

Через санкції за окупацію Криму Росія втратила більш як 150 мільярдів доларів і 10% свого внутрішнього валового продукту.
 
Про це під час зустрічі зі студентами та викладачами Національного університету біоресурсів і природокористування сказав президент України Петро Порошенко, передає "Укрінформ".
 
"Ціна, яку Росія зараз платить за Крим, вже становить понад 150 мільярдів доларів і 10% ВВП Росії. 20-процентне падіння стандартів життя в Росії - це ціна, яку платить Росія за війну в Україні. Це забезпечує політика санкцій. Не тільки для того, щоб покарати Росію, а й мотивація, щоб вона сіла за стіл переговорів", - підкреслив Петро Порошенко.
 
За словами президента, сьогодні весь світ разом з Україною проти Росії.
 
Раніше аналогічні дані навело видання Bloomberg за результатами свого дослідження, згідно з яким за п'ять років окупації Криму економіка Росії втратила більш ніж 10% або 150 мільярдів доларів.
 
Як повідомляла раніше "УМ", в окупованому Севастополі мітингували через малі зарплати і пенсії.
 
Нагадаємо також, ЄС підтримав Україну заявою в річницю окупації Криму. У свою чергу НАТО закликав повернути Крим Україні. А президент України Петро Порошенко запевнив, що Україна поверне Крим та Донбас до своїх територій.
 
Водночас, за даними, які навів Мустафа Джемілєв, Путін у своєму найближчому оточенні визнав, що анексія Криму була помилкою, але не має наміру визнавати це публічно.