За три дні у боях на Донбасі загинули троє українських військовослужбовців

26.03.2019
Російські окупаційні війська 24 березня тричі обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил.
 
Під час обстрілів вони чотири рази застосовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння. По наших позиціях випущено 38 мін калібрів 120 та 82 мм.
 
Усі обстріли позицій захисників України противник здійснив у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»: iз мінометів калібру 82 мм — поблизу селища Золоте-4; iз мінометів калібру 82 мм i стрілецької зброї — у районі населеного пункту Новолуганське; з мінометів 120-го та 82-го калібрів, а також озброєння бойової машини піхоти — біля міста Попасна.
 
Втрат серед особового складу підрозділів Об’єднаних сил немає. Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об’єднаних сил. За даними розвідки, в неділю вогнем у відповідь двох окупантів було знищено та одного поранено.
 
На жаль, у попередні дні ми також зазнали втрат: на полі бою загинуло три наших захисники. Так, 20 і 21 березня 93-тя ОМБр «Холодний Яр» втратила двох своїх бійців. Обірвалось життя 34-річного Сергія Валаха з Дніпра на псевдо «Борода».
 
Увечері 20 березня екіпаж бо­йової машини старшого солдата Валаха вирушив, щоб придушити вогонь знахабнілого ворога. Дорогою машина наїхала на міну.
 
«Борода» прийняв на себе головний удар від вибуху, внаслідок якого отримав тотальні опіки четвертого ступеня, несумісні з життям. Удома в Сергія лишилися батьки, сестра, 15-річний син i вагітна дівчина.
 
А наступного дня в бою з російськими окупантами загинув солдат Максим Сирін на псевдо «Шалений». Між холодноярцями та російськими окупантами зав’язався стрілецький бій, у якому Максима дістала ворожа куля.
 
Наскрізне поранення голови не залишило «Шаленому» жодних шансів, Максимові було 36 років, він народився у Станиці Луганській. У загиблого — батьки, дружина Юлія і двоє дітей.
 
А 22 березня поблизу населеного пункту Новомихайлівка загинув 48-річний медик 24-ї ОМБр ім. короля Данила, старший сержант Володимир Маркевич.
 
Бойовий медик перебував на спостережному посту переднього краю лінії розмежування, як на найбільш небезпечній ділянці батальйонного району оборони, де його допомога могла бути необхідною бійцям будь-якої миті.
 
У цей час російські найманці здійснили три постріли з новітньої снайперської гвинтівки калібру 12,7 мм., одна з куль якої пробила захисну стінку укриття і смертельно поранила нашого захисника.
 
Маркевич проживав у Львівській області, у смт. Розділ. На службі в Королів­ській бригаді перебував iз квітня 2018 року. Без батька залишився 22-річний син Кирило.
 
Станом на 7-му годину ранку 25 березня ворог двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ»: зі снайперської зброї — біля населеного пункту Луганське; з великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї — поблизу селища міського типу Новотошківське.
 
Унаслідок обстрілів двоє наших захисників отримали поранення. На обстріли противника підрозділи, які зазнали вогневого впливу, відповіли адекватним вогнем. Втрати противника уточнюють. Об’єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись умов припинення вогню.