У Києві проходить акція протесту Нацкорпусу

14:46, 23.03.2019
У Києві проходить акція протесту Нацкорпусу

(Максим Салій/Громадське)

На Майдані Незалежності в Києві після обіду в суботу, 23 березня, розпочалася акція протесту Національного корпусу. На площі перебувають близько двох тисяч осіб

 

Про це повідомляє Громадське.

 

Учасники акції прийшли з прапорами України та розгорнули плакати із гаслами "Свинарчуків Порошенка за ґрати".

 

За порядком у центрі Києва стежать 1500 правоохоронців. Зокрема, на службу заступили поліцейські та військовослужбовці Національної гвардії України.

 

"Сьогоднішня акція — закономірне продовження попередніх акцій. Усі вимоги лишаються незмінними: коли будуть реальні покарання, ув’язнення?", — зазначив спікер організації "Національні Дружини" Ігор Вдовін у коментарі Громадському.

 

Він вимагає покарання для усіх фігурантів справи про розкрадання в оборонці, але насамперед Свинарчуків-Гладковських.

 

"Їх вже відсторонили. Добре. Ми з цим погоджуємося. Прокуратура повинна звітувати, на якому етапі проводиться розслідування. Мають бути реальні покарання для корупціонерів", — додав Вдовін.

 

До 15-20% присутніх на акції малозабезпечені верстви населення, які, ймовірно, заробляють на мітингах.

 

Фото: Богдан Кутєпов/Громадське

 

Однак народний депутат, лідер партії "Нацкорпус" Андрій Білецький  заявив, що "звезені бабусі й алкоголіки — це спроба СБУ дискредитувати акцію протесту".

 

Як повідомляла УМ, 9 березня редставники Нацкорпусу влаштували сутичку  з правоохоронцями у Черкасах, в результаті якої постраждало два десятки поліцейських, зокрема, й начальник Головного управління нацполіції в Черкаській області Валерій Лютий.

 
Поліцейські зупинили представники Національного корпусу, коли ті намагалися прорватися на сцену, щоб зірвати виступ президента Петра Порошенка. Медики діагностували у постраждалих правоохоронців опіки очей, шкіри обличчя та травми голови.
 
У партії "БПП "Солідарність" заявляють, що за подіями 9 березня, які відбулись в Києві і Черкасах, "стоять проросійські реваншисти та олігархи-втікачі".
 

 

А сам Нацкорпус звинуватив поліцію Черкас у жорсткому затриманні сімох його представників.