Бойко і Медведчук у Москві зустрілися з Медведєвим

16:15, 22.03.2019
Бойко і Медведчук у Москві зустрілися з Медведєвим

Медведчук, на відміну від інших учасників зустрічі, прийшов без краватки (кадр відео)

Прем'єр Росії Дмитро Медведєв проводить у Москві зустріч з кандидатом в президенти України Юрієм Бойком і кумом президента РФ Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

 

Про це 22 березня повідомляє "Українська правда" з посиланням на російські ЗМІ.  

 

У зустрічі також бере участь голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.

 

Медведєв заявив, що у зв'язку з "глибокою кризою" двосторонніх стосунків між Україною і Росією було потрібно провести таку зустріч.

 

"У нас дійсно є важлива причина попросити зустрічі з вами, тому що стосунки України і Росії вкрай важливі для нашої економіки. Сьогодні вони переживають найважчий період в своїй історії", - сказав Медведєву кандидат у президенти України Юрій Бойко.

 

Російський прем'єр заявив, що потрібно обговорити "газову складову, оскільки, в цьому році закінчується термін дії угод в газовій сфері, і необхідно визначитися, що робити далі".

 

Медведчук запевняв, що "тарифи в Україні за 5 років зросли на 745%, ціни на газ - на 1080%, ціни на опалення - на 1220%", тому, за його словами, виникає необхідність прямих поставок газу з Росії.

 

Кум Путіна також заявив, що в разі прямого постачання газу з РФ, ціна на газ стане набагато нижчою.

 

За словами Медведчука, предметом зустрічі було обговорення прямих поставок газу з Росії в Україну за ціною в 240-260 доларів до 2020 року.

 

Також Медведчук сказав, що країна втратила 3 млрд через відмову від транзиту російського газу.  

 

Відзначимо, що Медведчук, на відміну від інших учасників зустрічі, прийшов без краватки. 

 

Як повідомляла УМ, Кандидат у президенти від партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Бойко не виключає коаліції з іншими партіями, у тому числі з "Батьківщиною" Юлії Тимошенко.