Бойовики не пускатимуть проукраїнських жителів ОРДЛО на вибори президента – розвідка

15:57, 21.03.2019
Бойовики не пускатимуть проукраїнських жителів ОРДЛО на вибори президента – розвідка

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, російські окупаційні адміністрації активізували заходи з недопущення до участі у голосуванні на президентських виборах в Україні проукраїнськи налаштованих жителів тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях.

 

Про це повідомляє прес-центр Міноборони.

 

Зокрема, з громадянами, підозрюваними у проукраїнських поглядах, співробітники т.зв. "республіканських органів внутрішніх справ" проводять "профілактичні бесіди" і рекомендують утриматись від виїзду на підконтрольну Україні територію у період голосування.

 

При цьому, на пунктах пропуску вже запроваджено посилені заходи з перевірки громадян України, які перетинають лінію розмежування.

 

Крім того, 31 березня на тимчасово окупованій території Донбасу російськими пропагандистами готується проведення масштабних масових антиукраїнських заходів (зібрання трудових колективів, мітинги і інші заходи) із залученням великої кількості місцевих жителів, обов’язкову явку яких повинні забезпечити російські окупаційні адміністрації.