На Луганщині від кулі снайпера загинув 19-річний Євген Керечанин із 54 омбр

10:43, 20.03.2019
На Луганщині від кулі снайпера загинув 19-річний Євген Керечанин із 54 омбр

(фото з сайту Новинарня)

Уранці в понеділок, 18 березня, поблизу н.п. Хутір Вільний Попаснянського району Луганської області внаслідок смертельного кульового поранення, завданого ворожим снайпером, загинув військовослужбовець Збройних сил України, солдат Євген Керечанин.

 

Про це пише Новинарня

 

Він народився 7 травня 1998 року селі Деркачівка Недригайлівського району на Сумщині.

 

Був бійцем 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

 

Задля наближення до наших позицій, близько 10-ї години ранку противник відкрив вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, намагаючись зайти у фланг взводного опорного пункту однієї з наших бригад, яка захищає Луганщину, розповів представник прес-центру Об’єднаних сил Олексій Жуганов.

 


Перебуваючи на спостережному посту, солдат Євген Керичанин відкрив вогонь у відповідь з кулемета. Влучними пострілами він примусив противника зупинитися та відступити.

 

“Водночас під прикриттям кулемета діяв ворожий снайпер, внаслідок обстрілу якого Євген дістав поранення, несумісне з життям. За проявлену мужність солдата Євгена Керечанина подано до нагородження посмертно“, — йдеться в повідомленні ОС.

 

Полеглий Євген Керечанін – четверта бойова втрата у цьому місяці.


17 березня унаслідок мінометного обстрілу загинув військовослужбовець 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, солдат-навідник Віктор Грабар.


16 березня у зоні проведення ООС на Луганщині в місті Попасна загинув військовий-контрактник Руслан Слісаренко.


4 березня в районі села Лебединське на Донеччині поліг прикарпатець Богдан Гаврилів, розвідник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.