У ВР сталася перепалка між Княжицьким та Шуфричем щодо закону про мову

13:51, 13.03.2019
У ВР сталася перепалка між Княжицьким та Шуфричем щодо закону про мову

(Фото: ZIK/EPA/ROMAN PILIPEY)

В сесійній залі Верховної Ради України постійно відбувається словесна суперечка між головою Комітету з питань культури і духовності Миколою Княжицьким та народним депутатом фракції "Опозиційний блок" Нестором Шуфричем щодо положень законопроекту про функціонування української мови.

 

Як передає кореспондент УНІАН, депутати з "Опоблоку" внесли максимальну кількість поправок до законопроекту і наполягають на їх розгляді, таким чином затягуючи розгляд проекту даного закону. Серед них найбільш активним є Нестор Шуфрич.

 

Суперечка виникла, коли Шуфрич наполягав на тому, щоб обговорити поправку, яку вніс інший депутат, а не він. Микола Княжицький відповів, що згідно з регламентом, парламент може обговорювати цю поправку, але не зобов’язаний, тому порекомендував Нестору Шуфричу обговорювати ті поправки, які запропоновані ним. Княжицький, звертаючись до Шуфрича, зазначив: "Коли один, вибачте, посланець Путіна, як маленький тарган буде лякати весь ліс і робити те, що він хоче, а країна буде розвалюватися, ну ми що ненормальні люди? І ми що це допустимо?".

 

У відповідь Нестор Шуфрич почав щось викрикувати з робочого місця, на що Микола Княжицький сказав: "Не оцінять за поребриком, що ви голос зриваєте".