На акції націоналістів у Києві сталися сутички під АП. Постраждало троє правоохоронців

15:33, 09.03.2019
На акції націоналістів у Києві сталися сутички під АП.  Постраждало троє правоохоронців

(FACEBOOK.COM/NATCORPSUA)

У Києві близько тисячі активістів партії "Національного корпус" і руху "Національних дружин" зібралися на акцію протесту біля будівлі адміністрації президента.

 

Вони вимагали притягнути до відповідальності фігурантів журналістського розслідування про розкрадання в "Укроборонпромі".

 

Учасники акції спробували прорвати кордон правоохоронців. Сталася невелика сутичка, в ході якої застосували сльозогінний газ. Згодом все заспокоїлося.

 

 

 

 

Як повідомляє агенція Уніан, учасники акції схопили металеві огорожі біля АП та кинули їх у правоохоронців. Під час сутички мітингувальники випускали петарди, а також запалювали фаєри.

 

Водночас, як повідомляє поліція Києва, внаслідок сутички під час акції Нацкорпусу біля Адміністрації президента постраждало двоє поліцейських та працівник Нацгвардії.

 

"Одного правоохоронця з хімічним опіком очей госпіталізували, іншим надано медичну допомогу на місці", - уточнюється в повідомленні.

 

Слідчі Печерського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

 

Активісти націоналістичних сил вимагали заарештувати екс-першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського, його сина Ігоря та інших фігурантів історії навколо "Укроборонпрому".

 

Також учасники мітингу вимагали призначити всім винним в розкраданні оборонного бюджету максимальні терміни позбавлення волі з конфіскацією майна; оприлюднити матеріали всіх кримінальних проваджень, пов'язаних з розкраданням коштів оборонного бюджету.

 

Крім того, активісти вимагали від генпрокурора Юрія Луценка щотижня звітувати про розслідування кримінальних проваджень, пов'язаних з розкраданням коштів оборонного бюджету.