Справу проти Труханова закрили

12:17, 06.03.2019
Справу проти Труханова закрили

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення мера Одеси Геннадія Труханова.

 

Про це "Українській правді" повідомило джерело в правоохоронних органах.

 

"Справу закрили 28 лютого", - сказав він.

 

За його словами, справу закрито в зв'язку із скасуванням кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

 

Як  повідомляє Громадське, у Національному антикорупційному бюро України підтвердили інформацію про закриття справи щодо незаконного збагачення міського голови Одеси Геннадія Труханова.

 

Також в бюро повідомили, що загалом рішення Конституційного суду про скасування кримінальної відповідальності змушує детективів закрити 65 кримінальних проваджень, але лише в частині незаконного збагачення.


"Всупереч моральним переконанням, на виконання рішення Конституційного Суду, який фактично узаконив незаконне збагачення в Україні, детективи #НАБУ розпочали закривати кримінальні провадження за статтею 368-2 КК України. Серед уже закритих — справи за фактами незаконного збагачення посадовців та суддів, а також мера Одеси. Водночас інші факти корупційної діяльності в межах цих проваджень, кваліфіковані за статтями не скасованими КС, розслідуватимуться й надалі", — йдеться у повідомленні.

 

Зазначимо, що Генадій Труханов залишається обвинувачуваним у так званій справі "Краян" про розкрадання 185 млн гривень при продажі заводу, яку розглядають у суді.

 

Мера Одеси Геннадія Труханова, кількох посадовців міськради та підприємців звинувачують у заволодінні 185 млн гривень з місцевого бюджету через купівлю будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за завищеною вартістю.

 

 

Як повідомляла УМ, 59 народних депутатів України звернулися до Конституційного суду, щоб скасувати статтю про незаконне збагачення.

 

26 лютого КС визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення. Ініціаторами подання стали 59 народних депутатів, за словами Найєма, 24 з них раніше голосували "за" внесення статті 368-2 КК в нинішній редакції. Серед тих, хто звернувся до КС, 23 нардепа від "Народного фронту", по 11 нардепів БПП і групи "Відродження", 10 нардепів з "Опоблоку", 3 - від "Волі народу", 1 з Радикальної партії.

 

27 лютого Конституційний суд опублікував своє рішення.