В Італії «взяли» одного з найрозшукуваніших босів мафіозі

10:16, 04.03.2019
В Італії «взяли» одного з найрозшукуваніших босів мафіозі

Марко Ді Лауро (фото: S. Laporta)

Поліція Італії заарештувала боса мафіозного угруповання "Каморри" Марко Ді Лауро - одного з найбільш розшукуваних злочинців в Італії.
 
Після більш ніж 14 років полювання за мафіозі італійська влада заарештували Ді Лауро в суботу, пише DW.
 
Ді Лауро схопили в квартирі на півдні Неаполя - в операції брали участь 150 офіцерів поліції. Коли Ді Лауро знайшли, він сидів зі своїми двома котами і їв пасту. Опору не чинив.
 
За повідомленнями ЗМІ, він тільки висловив занепокоєння долею своїх котів.
 
ЗМІ також повідомили, що арешт був пов'язаний з убивством, яке сталося раніше в суботу, та яке скоїла пов’язана з Ді Лауро людина.
 
У свою чергу прем'єр-міністр Джузеппе Конте у Twitter подякував поліції за затримання "супервтікача". Міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні також привітав правоохоронців з "дуже важливою місією".
 
За даними МВС, Ді Лауро був одним з чотирьох найбільш розшукуваних злочинців в Італії. Він вважається другою найбільш небезпечною людиною в Італії після боса сицилійської мафії Маттео Мессіни Денаро.
 
У 2004 році він уникнув затримання під час масового поліцейського рейду. Ді Лауро вважають відповідальним як мінімум за чотири вбивства.
 
Щонайменше 130 осіб було вбито в результаті жорстокої боротьби за владу, коли клан Амато-Пагано відокремився від клану Ді Лауро в 2004 році.