Денісова назвала причину затримання в Криму архієпископа ПЦУ

16:13, 03.03.2019
Денісова назвала причину затримання в Криму архієпископа ПЦУ

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявляє, що причиною затримання в анексованому Криму архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України (ПЦУ) Климента є його плани відвідати в російському СІЗО утримуваного там українця Павла Гриба.

 

Про це вона написала  у Facebook.

 

Людмила Денисова зазначила, що їй вдалося поговорити з Климентом.

 

"Вважаю, що причиною для затримання Климента є його запланована поїздка до СІЗО міста Ростов-на-Дону для відвідання там українського політв’язня Павла Гриба, на що ростовським судом попередньо було надано дозвіл. РФ боїться, що усьому світові стане відома правда щодо стану здоров’я Павла. Їм є що приховувати", – написала Денісова.

 

"За словами Климента, зараз він перебуває в одному з райвідділків поліції Сімферополя. Приблизно годину тому його вивели з автобуса, пояснивши, що у його сумках є речі, нібито вкрадені ним із церкви. Климент запевнив мене, що у поліції лише через півгодини після затримання дізнались, ким він є, а саму справу сфабрикували майже одразу", – додала вона.

 

Як повідомляла УМ, Архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента (Куща) затримала окупаційна поліція на автовокзалі у Сімферополі.

 

"Останні відомості про нього, що його везуть до Київського районного відділення поліції. Архієпископ Климент, який є головою Православної місії допомоги жертвам порушення прав людини та особам, позбавленим волі, планував відвідати судовий розгляд справи політв’язня Павла Гриба у м. Ростові-на-Дону", – йдеться у повідомленні ПЦУ. 

 

Як пише, Центр журналістських розслідувань, сам Климент повідомив, що його затримали, коли він вже знаходився в автобусі. 

 

"Як мені сказали в черговій частині, був дзвінок з повідомленням, що в Сімферополі в церкві на вулиці Севастопольській щось вкрали. Тобто, хтось нібито подзвонив, що в моїй церкві крадіжка. І тому вони мене затримали на автовокзалі, зняли вже з автобуса. Це все брехня. Так як про те, хто я, вони дізналися, тільки коли привезли в райвідділ. І через 30 хвилин вони придумали таку версію", – повідомив архієпископ Климент.