У Німеччині племінника пропагандиста Кисельова засудили до 2 років в'язниці

13:46, 28.02.2019
У Німеччині племінника пропагандиста Кисельова засудили до 2 років в'язниці

(Фото: RTVI)

Племінника російського пропагандиста Дмитра Кисельова - Сергія Кисельова засудили до двох років і трьох місяців ув'язнення за підготовку до участі в бойових діях на сході України.

Про це повідомляє Громадське. Вирок виніс суд Мюнхена.

Сергія Кисельова, громадянина Німеччини російського походження, звинуватили в підготовці тяжкого злочину, що загрожує державній безпеці. За таке порушення у ФРН карають навіть, якщо воно було вчинено проти іншої країни.

Кисельову-молодшому загрожувало до десяти років позбавлення волі. Та він частково визнав провину, тому сторони обвинувачення, захист і суд домовилися, що покарання не перевищуватиме термін 2,5 роки позбавлення волі.

У результаті адвокат Сергія Кисельова попросив дати його підзахисному не більше двох років, оскільки Сергій Кисельов не визнав, що проходив бойову підготовку, а запевняв, що лише чекав відправки на Донбас.


При винесенні вироку суддя зазначив, що точно довести проходження обвинуваченим бойової підготовки довести не вдалося. Крім того, суддя врахував, що у Сергія Кисельова немає судимості. При винесенні вироку з нього зняли звинувачення в порушенні закону про контроль щодо обігу зброї.

Нагадаємо, справу проти Сергія Кисельова завели навесні 2016 року після інтерв'ю його відомого дядька. Тоді Дмитро Кисельов згадав, що його племінник поїхав на війну в Україну, і брав участь у боях «десь під Горлівкою».

У Німеччині племінника пропагандиста Кисельова засудили до 2 років в'язниці

Навесні 2018 року поліція отримала європейський ордер на арешт Сергія Кисельова. Його затримали в Болгарії і відправили в Німеччину.

Згідно з даними німецької прокуратури, Сергій Кисельов приєднався до групи російських націоналістів під назвою «Імперський легіон» у серпні 2014 року. Пройшов навчанян у спеціальному таборі під Сакнт-Перербургом, де вчився користуватися вогнепальною зброєю. Потім в складі загону російських націоналістів відправився на Донбас. У рядах бойовиків провів чотири місяці на Донбасі.