Ірпінь вимагає відставки начальника поліції Ценова і перевиборів влади міста (фото)

15:37, 27.02.2019
Ірпінь вимагає відставки начальника поліції Ценова і перевиборів влади міста (фото)

Десятки жителів Ірпеня влаштували пікет у столиці під будівленю Київської облдержадміністрації та обласної прокуратури.
 
Люди вимагали від влади припинити підтримку незаконної хаотичної забудови міста. Та притягнути до відповідальності місцевих чиновників, які за це відповідають.

Зокрема, керівника обласної поліції Дмитра Ценова.

Вимагали також проведення дострокових виборів мера і міської ради в Ірпені.



Люди тримали в руках плакати з гаслами "Ценова у відставку", "Банда Карплюка знищує Ірпінь", "Карплюк і Ценов = Ірпінське Чикаго", "Карплюк знищує ліси і заплаву Ірпеня".

 
Організатори пікету кажуть, в Ірпені ні для кого не секрет, що за незаконною хаотичною забудовою стоїть саме колишній мер - Володимир Карплюк. Бо йому підзвітні більшість забудовників.



За фактами незаконного виділення землі, знищення зелених зон та порушень екологічного законодавства вже порушені кримінальні справи. Втім, вони не рухаються, бо голова обласної поліції Ценов активно підтримує Карплюка і його команду. "І очевидно - не безоплатно", - додав правозахисник і депутат міськради Ірпеня Лаврентій Кухалейшвілі.

 
Як повідомляла УМ, Лаврентій Кухалейшвілі активно виступав проти забудови заплави річки Ірпінь. Після однієї з акцій невідомі спалили автомобіль Кухалейшвілі звинувачує в цьому Карплюка і його оточення.