«Укроборонпром» звинуватив Bihus.Info в маніпуляції даними

16:01, 26.02.2019
У Державному концерні "Укроборонпром" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка.
 
Про це йдеться у коментарі, оприлюдненому на сайті концерну "Укроборонпром".
 
"Журналісти не вказали джерел її (інформації, - ред.) отримання і здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних… Журналісти програми "Наші гроші", які маніпулятивно використали закриту інформацію з кримінальних розслідувань, мають звертатися за її перевіркою до першоджерел", - йдеться в заяві.
 
У концерні також вважають, що "факти довільного використання інформації, що має відношення до питань національної безпеки, мусить отримати належну юридичну оцінку компетентних органів".
 
"Закликаємо журналістів до відповідальності, а політичні сили - утриматися від спекуляцій і подальших інформаційних диверсій", - зазначається в повідомленні.
 
"Укроборонпром" припускає, що автори розслідування скористались інформацією з кримінальних проваджень, відкритих у 2015-2016 році.
 
Зокрема, йдеться про 4 провадження, які стосуються розкрадання, неправдивих документів, фіктивних компаній та співпраці "Укроборонпрому" та фірми-постачальника деталей.
 
"Наголошуємо, що ДК "Укроборонпром" у рамках порушених кримінальних проваджень надає слідчим усю необхідну інформацію. У Концерні відсутні дані щодо стану досудового слідства за цими справами", - кажуть у концерні.
 
Там додали, що зацікавлені в швидких розслідуваннях і покаранні посадовців, причетних до зловживань.
 
Нагадаємо, напередодні журналісти проекту Bihus.info заявили, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито був учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі.
 
Кандидатка у президенти Юлія Тимошенко поспішила звинуватити у причетності до "оборонних" схем президента України Петра Порошенка та заявити, що оголошує імпічмент. При цьому в Адміністрації президента здивувались такій ініціативі Тимошенко: "Як можна почати процедуру імпічменту без закону про імпічмент? Прекрасна історія", - сказав Володимир Горковенко.
 
У свою чергу представниця президента Ірина Луценко у Верховній Раді заявила, що "Укроборонпром" та заступник секретаря РНБО Олег Гладковський мають намір позиватися проти журналістів програми "Наші гроші".
 
Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський звернувся до правоохоронців із заявою про перевірку розслідування Bihus.Info та попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.

 

  •