АТОвець Сергій Барсуков знайдений мертвим в Одесі

14:32, 26.02.2019
АТОвець Сергій Барсуков знайдений мертвим в Одесі

Сергій Барсуков (фото: facebook.com / Serge Bars)

Колишній АТОвець та активіст Сергій Барсуков знайдений мертвим в Одесі біля воріт Селекційно-генетичного інституту на Овідіопольській дорозі.
 
Як повідомив радник начальника Головного управління поліції в Одеській області Руслан Форостяк у Facebook, колишній атовець зберігав у себе вдома цілий арсенал зброї, зокрема ручні гранати різних типів, запали та боєприпаси до вогнепальної зброї. 
 
"Позавчора ввечері, посварившись з мамою, яка хворіє, він вирушив до Селекційного інституту, де приблизно о 23:00 пролунав вибух. Вибух був не потужний, сусіди та очевидці вирішили, що це вибухнула петарда, тож не надали належної уваги, а вже вранці виявили тіло", - написав представник поліції.
 
Він додав, що, за попередніми даними, вибухнула граната РГД-5 в правій руці, кільце чоловік тримав у лівій.
 
"Виникає питання, як колишній АТОвець, що мав би знатися на зброї, допустив вибух гранати в руках? Попередню відповідь на це питання, можливо, надає той факт, що серед знайдених поліцейськими запалів виявлено один з "підрізаною" запобіжною чекою, при застосуванні такого запалу, чека не працює, тож, ймовірно, в руках у загиблого опинилася граната саме з таким запалом, що і привело до трагедії", - написав Форостяк.
 
Він додав, що остаточну відповідь на це питання дасть слідство.
 
У поліції Одещини повідомили, що за фактом смерті чоловіка розпочали кримінальні провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство з приміткою "нещасний випадок") та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) ККУ.
 
"Наразі основною версією слідства стосовно загибелі чоловіка залишається нещасний випадок внаслідок необережного поводження з гранатою", - підсумували в поліції.