Епіфаній та Святослав обговорять літургію УГКЦ у Святій Софії

15:20, 25.02.2019
Епіфаній та Святослав обговорять літургію УГКЦ у Святій Софії

Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (фото: "Укрінформ")

Українська греко-католицька церква заявила, що наразі остаточно не вирішила, чи проводити богослужіння в Софійському соборі в Києві.
 
Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.
 
"На даний час остаточного рішення стосовно формату проведення громадою нашої Церкви богослужіння в Софійському соборі 7 квітня 2019 року не прийнято", - йдеться в заяві.
 
У Церкві пояснили, що УГКЦ керується нормами державного законодавства та "з повагою ставиться до почуттів наших православних братів".
 
"З метою обговорення невирішених питань планується проведення зустрічі предстоятелів УГКЦ та ПЦУ, що відбудеться після повернення Блаженнішого Святослава (глава УГКЦ, - ред.) в Україну", - повідомляє департамент.
 
Там додали, що до тих пір, поки очільники Церков не обговорять спірні питання, "офіційні коментарі не надаватимуться".
 
Нагадаємо, глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав наприкінці богослужіння у неділю 17 лютого, анонсував проведення Божественної літургії у Софійському соборі в Києві з нагоди свята Благовіщення.
 
Однак патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет закликав главу УГКЦ Блаженнішого Святослава відмовитись від проведення прощі та звершення Божественної Літургії у соборі Святої Софії.
 
У свою чергу митрополит Епіфаній надіслав лист главі УГКЦ Блаженнійшому Святославу з пропозицією зустрітися з приводу літургії УГКЦ у Святій Софії.