Прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган розкритикувала заяву Кириленка про Євробачення

11:17, 24.02.2019
Прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган розкритикувала заяву Кириленка про Євробачення

Прес-секретар Генпрокурора України Лариса Сарган розкритикувала позицію віце-прем'єр-міністра В’ячеслава Кириленка, який вважає, що артисти, які гастролювали в Росії, не можуть представляти Україну на "Євробаченні".

 

Про це вона написала у Фейсбук.

 

Лариса Сарган наголосила на відсутністі державної інформаційної політики протягом останніх років. "Розслаблені "булки" чиновників протягом п’яти років, які покладалися лише на свідомість українців. Може, почніть з себе, пане Кириленко? І через черговий скандал не треба таки протягувати в Тель-Авів KAZKA", - зазначила вона.  

 

 

                                                                                  

 

Як повідомляла УМ, Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко вважає, що краще нікому не їхати від України на Євробачення, аніж відправити того, хто гастролював по Росії і буде це робити.

 

"Якщо на "Євробачення" від України поїдуть ті, хто гастролює у Росії та ще й демонстративно збирається робити це і надалі,то краще взагалі туди нікому не їхати. Не треба буде витрачати час на пояснення, що насправді між Україною та Росією не дружба і гастролі, а агресія, анексія і окупація!", – написав віце-прем’єр-міністр.

 

У національному конкурсі Євробачення перемогу отримала співачка Ганна Корсун, більш відома як MARUV, яка неодноразово виступала у Росії. 

 

Водночас, як заявила член правління Національної суспільної телерадіокомпанії (НСТУ) Олександра Кольцова, ще не відомо чи представлятиме MARUV Україну на конкурсі Євробачення в Ізраїлі. 

 

За її словами, рішення про те, хто представлятиме Україну, НСТУ ухвалить упродовж 48 годин. А сама MARUV має дати відповіді на питання щодо договору упродовж 24 годин.

 

"Зараз ми маємо затвердити або погодити переможця, який поїде від України. І ми, як Суспільне мовлення, дослухаємося до суспільства. В суспільстві зараз є різні думки, чи виконавець, який має концертну діяльність у Росії, може представляти Україну. В нашому договорі є пункт, який нам потрібно обговорити з MARUV", — розповіла Кольцова.

 

На запитання, чи в іншому випадку Україну представлятиме гурт Freedom Jazz, який посів друге місце у відборі, Кольцова відповіла: "На жаль поки не можу сказати. Ми хотіли би почути від MARUV відповіді, і звичайно хотілось би покласти дискурс в українському суспільстві: чи має артист, який представляє Україну на Євробаченні, їздити з концертами в Росію".

 

На запитання, чи є конкретно вимога від MARUV оголосити про припинення концертів у Росії, Кольцова відповіла: "У нас є пункт в договорі, який передбачає певні рішення — вони мають його прийняти".

 

Сама MARUV під час спілкування з журналістами заявила, що на наступному тижні проведе прес-конференцію, на якій відповість на всі запитання щодо виступів у Росії.