На Євробаченні 2019 Україну представить MARUV

23:07, 23.02.2019
На Євробаченні 2019 Україну представить MARUV

(фото eurovision.ua)

На пісенному конкурсі Євробачення, Україну представлятиме співачка Ганна Корсун, більш відома як MARUV.

 

Бали журі розподілилися наступним чином: 1 - Anna Maria, 2 - Brunettes shoot Blondes, 3 - Kazka, 4 - Yuko, 5 - Maruv, 6 - Freedom Jazz.

 

Глядачі проголосували так: 1 - Yuko, 2 - Anna Maria, 3 - Brunettes shoot Blondes, 4 - Freedom Jazz, 5 - Kazka. 6 - Maruv.

 

 

                                                                       

 

Не обійшлось без політики. Напередодні Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко заявив, що краще нікому не їхати від України на Євробачення, аніж відправити того, хто гастролював по Росії і буде це робити.

 

Чиновник підтримав заяву громадського руху "Відсіч", в якій трьох з шести фіналістів конкурсного відбору "Євробачення-2019" назвали "відвертими колаборантами!".

 

Під час виступу гурту YUKO, ведучий Сергій Притула запитав Юлю Юріну, чи готова вона отримати українське громадянство та відмовитися від російського. На що співачка відповіла - так, звісно. І це дуже вразило Джамалу.  

 

Maruv заявила про об'єднання народів музикою. Вона зазначила, що у виступах в РФ немає нічого поганого. "Євробачення" для цього і створювали, щоб країни об'єднувались, щоб ділились культурою…Це в першу чергу пісенний конкурс, а не політичні вибори", - сказала MARUV. Джамала запитала у неї, чий Крим. Співачка відповіла: "Крим український".

 

А от виходу дуету ANNA MARIA майже ніхто не аплодував у залі.  Анна та Марія Опанасюк зізналися, що їм образливо, що більше обговорюють не стільки їх, скільки їхніх батьків. Ті мешкають в анексованому Криму і підтримують окупантів.

 

"Ми українські співачки, ми народилися в Криму. Ми не порушували українських законів, ми не давали концертів в Росії. Ми любимо Україну", - промовили дівчата зі сльозами на очах. 

 

У цю ж мить розплакалася член журі Джамала. "Як ви можете казати в інтерв'ю, що "Крим – наша батьківщина?". Ви маєте казати, що Крим анексовано, що Крим окуповано, що в нас йде війна. Вам треба це визнати",  - заявила Джамала. 

 

Нагадаємо, у фінал національного відбору міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2019 пройшли музичні гурти ANNA MARIA, Freedom jazz, KAZKA, YUKO, Brunettes Shoot Blondes та співачка MARUV.

 

Як повідомляла УМ, Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко вважає, що краще нікому не їхати від України на Євробачення, аніж відправити того, хто гастролював по Росії і буде це робити. 

 

Фіналістки Національного відбору на Євробачення-2019 Анна та Марія Опанасюк в ефірі кримськотатарського телеканалу ATR не змогли відповісти на запитання, чий Крим.