ЄС скасує санкції проти екс-глави АП Андрія Клюєва наступного тижня - журналіст

16:53, 22.02.2019
ЄС скасує санкції проти екс-глави АП Андрія Клюєва наступного тижня - журналіст

Європейський союзнаступного тижня, ймовірно, виключить із санкційного списку екс-главу Адміністрації президента Андрія Клюєва.

 

Про це написав брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк, повідомляє ЄП

 

"ЄС, швидше за все, скасує заморожування активів керівника адміністрації колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Клюєва. Санкції проти Віктора Януковича і 11 інших його соратників планується продовжити ще на один рік", - написав Джозвяк.

 

У листопаді минулого року Європейський суд у Люксембурзі ухвалив рішення про скасування санкцій ЄС, запроваджених Радою Євросоюзу проти Андрія Клюєва в березні 2017 року.

 

Це рішення суду не скасувало рішення Ради ЄС від 2018 року про продовження замороження активів проти Андрія Клюєва, тому він залишається під європейськими санкціями щонайменше до 6 березня 2019 року.

 

Нагадаємо, брат Андрія Клюєва, колишній народний депутат Сергій Клюєв, першим серед соратників екс-президента Віктора Януковича домігся у Європейському суді зняття діючих санкцій ЄС. Санкції, запроваджені проти нього у 2017 році, були зняті у лютому 2018 року, тобто за місяць до завершення їх терміну дії.