Керівник поліції Києва Андрій Крищенко вибачився за дії підлеглого і «Лягай, Бандеро»

13:50, 10.02.2019
Керівник поліції Києва Андрій Крищенко вибачився за дії підлеглого і «Лягай, Бандеро»

(фото Поліції)

Керівник поліції Києва Андрій Крищенко сказав, що вибачається за правоохоронця, який вигукнув "Лягай, Бандеро" під час затримання праворадикалів біля Подільського райвідділку поліції Києва.


"Я особисто вибачаюсь за дії цього працівника, вважаю це неприпустимо. Ці працівники будуть покарані. Нам є над чим працювати. Мені особисто соромно", — сказав Андрій Крищенко на брифінгу, повідомляє Громадське.

 

Він також додав, що розуміє всі історичні події, які відбуваються наразі в Україні.

 

"Цей працівник буде покараний. Нам є, над чим працювати", — сказав керівник поліції Києва.

 

Утім він зазначив, що поки імен правоохоронців не може розголошувати, оскільки наразі проводять досудове розслідування.

 

Поки жоден з працівників поліції не відсторонений, випадок кожного правоохоронця будуть розглядати окремо. Він також сказав, що рішення щодо дій правоохоронців має виносити Державне бюро розслідувань.

 

Також Андрій Крищенко заявив, що особисто віддав наказ поліцейським під час "штурму районного управління поліції".

 

Як повідомляла УМ, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом ймовірних неправомірних дій поліції під час затримання учасників акції на Контрактовій площі в Києві.

 

Як повідомлялось, між учасниками акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" на Контрактовій площі в Києві та поліцією сталися сутички. Як заявили учасники акції, перед початком виступу Юлії Тимошенко, деяких з них "забрали без жодних причин" до Подільського відділку поліції.

 

"Невдовзі їх відпустили, проте забрали особисті речі. Хлопці вимагали повернути їм речі, натомість правоохоронці застосували газ. На затримання приїхала поліція спецпризначення (колишній "беркут"), застосовували силу. Є травмовані", - заявили учасники ініціативи. 

 

 

У свою чергу в поліції повідомили про затримання групи осіб при спробі штурму управління поліції. "Невідомі намагалися пошкодити вхідні двері, застосували газові балончики та влаштували бійку з поліцейськими", - заявили в поліції.