Україні потрібен мир на її умовах з урахуванням національних інтересів - Петро Порошенко

10:30, 05.02.2019
Україні потрібен мир на її умовах з урахуванням національних інтересів - Петро Порошенко

Петро Порошенко: Нам потрібен мир, холодний, але мир - мир на українських умовах (фото: прес-служба президента України)

Президент Петро Порошенко зауважив, що тема миру експлуатується всіма кандидатами на виборах президента України.
 
Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV.
 
"Абсолютна більшість з них (кандидатів у президенти, - ред.) декларують те, що вони знають, де мир: ось треба пройти, тут за рогом. Якщо треба, то стати на коліна, попросити, і там мир. Хочу вас розчарувати - там за рогом, особливо коли ви на колінах, стоїть Путін і чекає вас", - цитує президента його прес-служба.
 
"Кажуть давайте ми в нього (Путіна, - ред.) візьмемо, що він хоче, і вийдемо на референдум. Так, візьміть. Він про це чотири роки говорить, якщо ви це не чуєте. Йому не потрібен Крим, йому не потрібен Донбас. Йому потрібна вся Україна - повернення в російське ярмо. Йому потрібна ліквідація нашої церкви. Йому потрібна федералізація України, щоб у Москві вирішували, куди йти Україні, українській державі і народові", - підкреслив президент.
 
Глава держави впевнений, що українці як вільний народ ніколи цього не приймуть.
 
"Нам потрібен мир, як я сказав на форумі, холодний, але мир. Мир на українських умовах, коли російські війська мають піти з нашої землі, коли Україна зможе реалізувати прагнення українського народу на членство в ЄС та НАТО і Україну в цьому прагненні підтримає весь світ", - наголосив президент.
 
"Мир на українських умовах з урахуванням українських національних інтересів, включно з інтересами національної безпеки, точно буде. З нами правда, з нами весь світ і з нами Господь", - резюмував Петро Порошенко.
 
Нагадаємо, на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом" президент Петро Порошенко заявив, що Україні потрібен "холодний мир" із Росією, за якого вона визнає суверенітет України і її право на власний шлях.