Напад батька школяра на вчителя в Києві: Міносвіти звернеться до Авакова (відео)

13:25, 21.01.2019
Напад батька школяра на вчителя в Києві: Міносвіти звернеться до Авакова (відео)

Батько школяра напав на вчителя фізкультури (кадр відео)

В Оболонському районі Києва вчителя фізкультури 157 школи побив батько учня. Учитель із численними травмами госпіталізований.
 
Як повідомляє ТСН, це сталося посеред дня на подвір'ї навчального закладу, коли у дітей закінчилися уроки.
 
Причиною бійки стало те, що вчитель накричав на школяра, тому що він не слухався. Той розплакався й поскаржився батькам. Учитель вибачився перед учнем і його батьком, проте це не заспокоїло чоловіка.
 
"Він мене вже підняв, кинув на землю, почав руками бити. Злетів кросівок, усе таке. Він дістав пилку, говорив, ти цією рукою чіпав мого Рому? Я тобі її відріжу. Давай сюди руку. Я йому підтягую руку. Він опустив пилу", - розповів потерпілий Ігор Матвієнко.
 
Медики діагностували у нього гематоми, надрив легень і струс мозку.

 
"Це спортсмен міжнародної категорії, галузь тхеквондо, з чорним поясом. Але він не був налаштований на таку манеру розмови. Це було для нього повною несподіванкою. Це було видно на кадрах, які ми спостерігали на камерах спостереження. Ми стурбовані дуже. Все учительство зараз дуже стурбоване", - прокоментував те, що трапилося, директор ліцею Віктор Костенко.
 
Як повідомила радниця міністра освіти Іванна Коберник, Міносвіти звернеться до голови МВС взяти справу під особистий контроль.
 
"Такого роду кризові ситуації привід задуматися і поговорити про неприпустимість насильства в школах - у всіх його виявах. Від того, хто і як поговорить з дітьми, які бачили чи чули про інцидент в 157-й школі, залежить, яку модель поведінки запам’ятають діти", - написала вона у Фейсбуку.
 
За її словами, поліція відкрила кримінальну справу.