Адвокати АТОвця Петра Олексюка перевірять ІІ групу інвалідності лікаря Наумова

12:18, 04.01.2019
Адвокати АТОвця Петра Олексюка перевірять ІІ групу інвалідності лікаря Наумова

Валерій Наумов має статус людини з інвалідністю ІІ групи (фото: Valery Naumov / Facebook)

Лікар-експерт ЦВЛК Міноборони Валерій Наумов має ІІ групу інвалідності, підстави для отримання якої хочуть перевірити адвокати пораненого на фронті АТОвця, у якого посадовець вимагав гроші для призначення інвалідності.

Про бажання перевірити підстави для отримання інвалідності, тобто і державних пільг та пенсії, повідомив адвокат Масі Найєм.

Він зазначив, що в ході судового засідання 3 січня, адвокати просили послабити запобіжний захід для звинуваченого у хабарництві Валерія Наумова, бо той має статус людини з інвалідністю ІІ групи.

"Петро Олексюк, ну що? Звернемось до відповідних органів, щоб перевірили за що дали Валерію Леонідовичу другу групу інвалідності?", - написав Масі Найєм, звертаючись до пораненого на фронті АТОвця, в якого Валерій Наумов вимагав гроші.

Водночас під час суду стало відомо, що Валерій Наумов - учасник бойових дій. Наразі невідомо, чи вважається він інвалідом війни, або ж інвалідність ІІ групи встановлена до того, як хабарник потрапив "на фронт".

Варто відзначити, що 19 грудня Комітет з питань запобігання та протидії корупції Верховної Ради вирішив звернутися до відповідних органів, щоб вони перевірили законність встановлення інвалідності учасникам АТО/ООС.

"Звернутися до ... Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства оборони України та Київської міської державної адміністрації з вимогою розглянути питання про створення у кожному регіоні України, спільно із правоохоронними органами, незалежної комісії з перевірки обґрунтованості вже наданих груп інвалідності військовослужбовцям, які перебували в зоні АТО/ООС", - зазначено в протоколі антикорупційного комітету.

Як повідомляла "УМ", 3 січня Київський апеляційний суд залишив у силі рішення про арешт із правом застави для Валерія Наумова. Лікар-експерт Центральної військово-лікарської комісії Міністерства оборони, у якого при обшуках вилучили суму в понад 3 мільйони гривень (130 тисяч доларів), уже вийшов під заставу в понад 2 мільйони гривень. При цьому його адвокати на суді доводили, що сума застави нібито непомірна для хабарника.