Предстоятель УПЦ МП Онуфрій втратив титул митрополита Київського

09:28, 16.12.2018
Предстоятель УПЦ МП Онуфрій втратив титул митрополита Київського

З точки зору вселенського православ’я присутність Московського патріархату на території України вже не відповідає канонам, однак за законом Уркаїни, церква Росії може існувати в Україні (фото: Телеканал 24)

Глава Української православної церкви Московського патріархату УПЦ МП Онуфрій офіційно втратив титул митрополита Київського.
 
Про це повідомив речник УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій Зоря.
 
"Як відомо з листа, який надіслав святійший Вселенський патріарх Митрополиту Онуфрію, з моменту обрання канонічного предстоятеля православної церкви України він втрачає право на цей титул", - сказав він.
 
Архієпископ пояснив, що з точки зору вселенського православ’я присутність Московського патріархату на території України вже не відповідає канонам, а канічним якраз є перебування в помісній Українській православній церкві.
 
Євстратій Зоря додав при цьому, що з точки державного законодавства, церква Росії може існувати в Україні, але він висловив думку, що віряни поступово переходитимуть у канонічну об’єднану українську церкву.

Нагадаємо, Об'єднавчий собор, що відбувся 15 грудня у Софії Київскій, створив Об'єднану церкву України і обрав її главу, митрополита Київського. Ним став 39-річний митрополит УПЦ Київського патріархату Епіфаній.

 

Раніше Вселенський патріарх Варфоломій надіслав листа Онуфрію із закликом взяти участь в Об'єднавчому соборі, бо після надання Томосу Онуфрій втратить титул "митрополит Київський". Однак Онуфрій повернув лист від Варфоломія назад у Стамбул.